IPCH heeft in samenspraak met het organiserende comité van het EK besloten om het EK te annuleren. De situatie met COVID-19 is momenteel nog te onzeker in onze wereld, waardoor de organisatie niet met zekerheid een EK kan organiseren met zo veel kwetsbare personen. Veel landen hebben ook aangegeven zich niet goed te kunnen voorbereiden in aanloop naar het EK, aangezien competities en trainingen vrijwel overal stilliggen. Ook financieel zou het een grotere uitdaging zijn. Veel fondsenwervingen wereldwijd zijn niet kunnen doorgaan of haalden minder middelen op dan verwacht.
Binnenkort zal IPCH aankondigen welk land het WK 2022 mag organiseren.
We vinden de annulatie uiteraard erg jammer, maar geloven dat dit de enige juiste beslissing is in deze onzekere tijden. We kijken vooruit naar 2022 en zullen er alles aan doen om met een sterk team ons land te vertegenwoordigen op het WK!